Еспаньол успя да спаси честта си в 11-ия кръг на Примера дивисион, след като се добра до 1:1 на собствен терен срещу Виляреал. „Жълтата подводница“ водеше в резултата още от средата на първото полувреме, ала късен изравнителен гол на Диего Колото не позволи на нито един от двата тима да прекъсне негативните си серии в шампионата.

Гостите трябваше да заличават впечатленията от две поредни загуби, докато каталунците в три последователни мача не познаваха вкуса на победата.

В 26-ата минута Виляреал направи повече от страхотна заявка за измъкване от дупката. Денис Черишев блесна с много техничен пас над централните бранители на Еспаньол и десният бек Марио Гаспар изскочи сам срещу вратаря. Той устоя под напора на бранител и с лек изстрел матира вратаря Кико Касия.

Почти веднага Гаспар получи шанс да удвои както собствения си актив, така и този на тима си. Той бе изпуснат да стреля от около 12-ина метра, ала Касия изби топка малко преди тя да влети под гредата. Последва опит за добавка на Лусиано Вието, но националният страж на Испания пак беше на висота.

След почивката Касия още веднъж трябваше да бъде последна преграда, като този път отчая Икечукво Уче. Спасяването му позволи на Еспаньол да се вдигне на отчаян щурм в последните минути и да притисне гостите.

Развръзката настъпи в първата минута от добавеното време, когато първо Кристиан Стуани с глава стреля много опасно към вратата. Серхио Асенхо спаси, но топката отиде право при Колото, който донесе точката за каталунците.

Във временното класиране Виляреал заема 8-ото място с 15 точки, докато с петото си реми от началото на сезона Еспанол е 11-и с 11 точки, само на 2 над зоната на изпадащите.