Ерик Абидал ще се завърне в Барселона. Французинът е дал положителен отговор на ръководството на клуба относно това дали ще поеме поста на технически директор на училищата на клуба, съобщава "Ел Мундо Депортиво".

35-годишният Абидал в момента играе за Олимпиакос, но се очаква да прекрати футболната си кариера най-късно след края на настоящия сезон. Французинът обаче се очаква да стори това още в началото на 2015 година, тъй като не се чувства щастлив в гръцкия гранд. Той рядко влиза в игра, а освен това семейството е далече от него, защото съпругата му и две от трите им деца вече се преместиха да живеят в Барселона.

Все още Ерик Абидал не е обявил официално кога ще сложи край на кариерата си, но е разговарял с ръководството на Барселона и е приел направената му оферта през лятото на 2013 година, когато напусна „Камп Ноу“.

В момента Барселона разполага с 11 футболни училища по света. Те са разположени в Сао Пауло, Маями, Санто Доминго, Лима, Рио де Жанейро, Варшава, Дубай, Ню Делхи, Сингапур, Сеул и Фукуока. Абидал ще отговаря за всички. Французинът ще трябва да налага стила на игра, който практикува първият отбор, и на който се залага в базисната школа на каталунците.