Нападателят на Реал Мадрид Кристиано Роналдо е сочен за една от най-противоречивите личности в съвременния футбол. Португалецът е сред най-ярките футболисти в настоящата футболна епоха, а мненията за него обикновено са полярни.

Роналдо дал последното си интервю като  играч на Реал?

В последните дни португалецът е сред най-обсъжданите личности. След интервюто, което даде минути след поражението от Атлетико Мадрид с 0:1 на „Сантиаго Бернабеу“, трикратният носител на Златната топка се превърна в една от най-злободневните теми.

Роналдо заяви: „Ако всички бяха като мен, сега отборът щеше да е първи“, а критиките по адрес на нападателя на закъсняха. Португалецът бе упрекнат за прекомерно високото си самочувствие, а от испанското издание El Mundo направиха един по-различен прочит на казаното от „кралската седмица“.

В коментарен материал, посветен на Роналдо и думите му, от медията призовават да се вникне в истинския смисъл на словото на футболиста. От изданието сочат, че Роналдо винаги е бил откровен – дали в прословутия си вик при получаване на Златната топка, дали в някое интервю - и добавят, че той рядко говори, но когато го стори, после дълго се помни, защото казва истини.

Роналдо с потресаваща статистика в дербито на Мадрид

За El Mundo Роналдо далеч не е искал да обиди някой от съотборниците си, а просто е казал истината. За никого не е останал скрит стремежът на португалеца към победа, както и това, че мрази да губи на терена. А това, че е споделил истинското си мнение след загубата от Атлетико, далеч не е повод да бъде нападан.

Според изданието в действителност, ако всички играчи на Реал „горяха“ в играта, както Роналдо, нещата за Мадрид, щяха да изглеждат по различен начин. Освен това, El Mundo настоява, че репликата на звездата, че Лукас Васкес и Борха Майорал не са на нивото на Бейл и Бензема е напълно резонна и за никого не би било трудно да направи подобен извод.

Роналдо се оправдава: Говорех само за кодицията

В заключение от El Mundo казват, че в действителност, ако всички в Реал бяха като Роналдо, тимът щеше да е първи. В подкрепа на тази теза изданието напомня, че за седем години играчът на „лос бланкос“ е отбелязал 247 гола в 226 мача от Ла Лига, постижение, което може да бъде определено като изключително.


Свали си приложението на Gong.bg – за ANDROID – за iOS