Ейбар успя да спре отбора на Селта Виго по пътя към първото място в Примера дивисион. Мачът между двата отбора от шестия кръг на Примера дивисион, който се игра на стадион „Ипуруа“ завърши 1:1, като домакините може да съжаляват повече, че изпуснаха победата.

Двубоят започна перфектно за Ейбар, който поведе още в 3-та минута, когато Серхи Енрич центрира в наказателното поле на Селта, където Борха Бастон успя да засече топката и да я изпрати във вратата на Серхио Алварес.

Селта веднага се опита да отговори и в 9-та минута Ореяна пусна много хубав извеждащ пас към Пабло Ернандес, но той бе изпреварен от Риесго, който излезе и улови топката.

Асиер Риесго се намеси много решаващо в 15-та минута, когато отрази удар на Бонгонда и боксира топката в корнер.

Борха Бастон бе близо до това да вкара своя втори гол в мача в 38-та минута, но Серхи Гомес му открадна топката в последния момент преди нападателят да нанесе своя завършващ удар.

Ейбар организира много добра атака в 56-та минута, когато Бастон комбинира с Инуи, който направи фрапантен пропуск и изпрати топката в аут.

Борха Бастон изпробва рефелкса на Серхио Алварес в 60-та минута, но вратарят внимаваше и изби в корнер.

Селта успя да изравни резултата в 77-та минута, когато Джони центрира в наказателното поле на Ейбар, където Яго Аспас засече топката и я вкара във вратата на Асиер Риесго.

Селта остана на четвърто място във временното класиране с 14 точки, докато Ейбар е шести с 9 точки.