Въпросът кой ще спечели Примера дивисион ще намери своя отговор днес. Реал Мадрид или Барселона? Двата колоса на световния футбол останаха да водя битката за Ла Лига до край, след като миналата седмица третият претендент – Атлетико Мадрид – допусна грешна стъпка срещу изпадащия Леванте и де факто се сбогуваха с мечтата си за титла.

Сега на сцената са Реал и Барса. Съставът на Зинедин Зидан има визита на Депортиво Ла Коруня, докато този на Луис Енрике гостува на Гранада.

Преди финалния кръг Барса е лидер с 88 точки, докато „белите“ са втори с 87.

През сезона тимът от „Камп Ноу“ записа 28 победи, 4 равенства и 5 загуби. Реал пък има един успех по-малко, 6 ремита и 4 поражения.

Предварителните очаквания са Лео Меси и компания да не срещнат затруднения в последния си и решителен мач, но реалността може да е друга. Наставникът на катаунците Луис Енрике заяви, че не зависимо от всичко, момчетата му няма да трепнат, а колегата му Зинедин Зидан обясни, че не прави сметки, а мисли само как отборът му да спечели срещу Ла Коруня.

Преди сблъсъка на Кралския клуб стана ясно, че футболистите на Зизу ще играят с траурни ленти като знак на съпричастност към загиналите при атентата във фенклуб на Реал в Ирак мадридисти.

За Барса пък бе обявено, че дори титлата да бъде завоювана тази вечер, празненствата и шествията из улиците на каталунската столица ще се отложат във времето.

Мачовете на Реал Мадрид и Барселона са по едно и също време. Началният час на битките с Депортиво и Гранада е 18.00 часа българско време.