Възгласът „Меси, Меси, Меси“, отправен от публиката на стадион „Васил Левски“ по адрес на Кристиано Роналдо, вече става обичаен за португалеца.

На мача Лудогорец – Реал М /1:2/ много от зрителите на Националния стадион съпроводиха с този дразнещ слуха на португалеца възглас с името на големия му конкурент за индивидуалните награди в света понастоящем.

Каталунското издание Mundo Deportivo, обаче припомня, че това не е първият случай на скандирания „Меси, Меси“, целящи да изнервят Роналдо.

Първият е през 2012 година по време на евроквалификацията Кипър – Португалия. Тогава Кристиано реагира остро на възгласа на кипърските фенове: „Това не е нормално. Който обича футбола, обича да гледа Кристиано Роналдо“, коментира той.

Антипатията към играча на Реал М продължава на летището в Сараево, където босненските фенове се изявяват в прослава на аржентинеца от Барса.

Следва нова изява „Меси, Меси“ на Балканите, този път в Загреб, по време на мача Динамо – Реал М. През същата 2012 година и датските фенове „удостояват“ Кристиано със скандиране за Меси на мач между националните отбори на Дания и Португалия.

На една контрола Хърватия – Португалия ехото от трибуните се повтаря, този път в швейцарския град Женева, където се играе мачът. Тогава Кристиано отвръща с недоволен жест.

Дори португалските фенове не пожалват Роналдо с неприятно звучащото за него скандиране „Меси, Меси“. Това става пред хотела на португалския национален отбор в град Гимараеш преди една среща с Еквадор.

И така стигаме до поредния случай на стадион „Васил Левски“, когато звездата на Реал отново чу името на конкурента си от Барса.

Но вече може би е посвикнал, защото в микс-зоната след мача с Лудогорец каза:: „След 12 години кариера на високо равнище как да коментирам подобно нещо? Хората би трябвало да са доволни да гледат на живо Реал Мадрид и звездите му.“