Спиращ дъха мач изиграха тимовете на Еспаньол и Ейбар в Барселона. Тимовете завършиха наравно 3:3, но до началото на втората част гостите водеха с 3:0 и въпреки че в последните минути бяха с човек повече, допуснаха изравняване. 

Страхотен мач за гостуващия отбор направи Серхи Енрич, който преди няколко седмици беше спипан в оргия със свой съотборник и мацки. Той се отличи с гол и асистенция, но и това не беше достатъчно за успеха, отнет от Лео Баптищао с последния удар в мача. 

Първата част на мача мина изцяло под диктовката на Ейбар, който смълча всички по трибуните с преднината си от три чисти гола до почивката. Контрите на тима бяха убийствени и в това се увериха играчите на Еспаньол. 

Първо в 23-та минута гостите отбелязаха чрез "палавника" Серхи Енрич, който получи асистенция на празна врата от Гарсия Кике и от 3-4 метра просто нямаше как да сбърка - 1:0 за гостуващия тим. 

Но последва и още един удар само четири минути след това. След наглед нетолкова опасно центриране от левия фланг, Диего Рейес прониза безпощадно собствената си мрежа и Еспаньол изоставаше вече с 0:2. 

А това не беше всичко до почивката. В 44-та минута Серхио Енрич овладя на гърди едно далечно подаване и се измъкна зад защитата. Той реши да прояви колегиалност и пусна на празна врата на Гарсия Кике и той от 2-3 метра се разписа за 3:0. 

След подновяването на играта каталунците се хвърлиха напред, но нямаха сили за пълен обрат. Затова стигнаха поне до частичен. В 64-та минута Пабло Пиати намери Ернан Перес на около 25 метра пред вратата и играчът на Еспаньол изстреля истински снаряд, който се оплете в мрежата за 1:3. 

В 73-та минута надеждите на домакините се върнаха, след като Пабло Пиати направи добавка след един удар от близка дистанция и намали на 2:3. А всичко за каталунците изглеждаше, че рухна в 84-та минута, когато наивен втори жълт картон си изкара Фелипе Кайседо и домакините сякаш нямаха сили да стигнат до трети гол. 

Но всъщност непримиримостта им си каза думата в последната минута на продължението, когато Лео Баптищао се разписа за 3:3 и най-после зарадва истински домакинската публика.

След този развой Ейбар се закрепи в средата на таблицата, но само с 12 точки, докато Еспаньол събра 8 и взе малка глътка въздух в борбата си за оцеляване.