Добри новини получи треньорското ръководство на Барселона. Две от контузените нови попълнения на тима Марк-Андре тер Стеген и Томас Вермален най-после започнаха тренировки на пълни обороти. 

На днешното занимание те не бяха отделно от основната група, както досега, а се включиха пълноценно. На практика, германският страж и белгийският защитник за първи път са заедно в практиката на тима. 

Вратарят се контузи на 16 август и от тогава се лекуваше от проблемите с гърба. Вермален дойде малко след това, но на всички в щаба беше ясно, че е контузен и едва сега започна със заниманията на пълни обороти. 

"Медицинският щаб установи, че проблемите на Марк-Андре тер Стеген в гърба вече са излекувани и днес той проведе първа нормална тренировка от 15 август насам. Макар и само за една част от заниманието, Томас Вермален имаше шанс да тренира пълноценно с новите си съотборници", написаха от Барса на сайта си. 

Сред лошите новини обаче е травмата на третия вратар Жорди Масип. Той има счупен пръст на ръката и няма да играе в следващия месец. Точно затова възстановяването на Тер Стеген е ключово.