Спортният директор на Барселона Роберт Фернандес потвърди слуховете, че клубът се разделя с десния бек Даниел Алвеш. Шефът заяви, че ветеранът не желае да поднови договора си и ще си тръгне като свободен агент.

Вече седмици наред се шуми, че 33-годишният бразилец има подписан предварителен контракт с Ювентус. На 1 юли той вече няма да има нищо общо с Барса и ще може да парафира за 3 години с италианския шампион, каквата е договорката между двете страни.

Алвеш изкара 8 сезона на „Камп Ноу“ и бе част от едни от най-големите успехи в клубната история на „блаугранас“.

„Дани Алвеш реши да напусне. Това е личен избор, който ние уважаваме“, коментира Роберт Фернандес на пресконференцията, която по традиция клубът прави в края на сезона.

„Миналата година подновяването на неговия договор стана при определени обстоятелства. Сега беше логично и нормално да преподпишем, понеже той направи страхотен сезон. Дани винаги се е държал отлично, но сега реши да си тръгне. Той обясни това на клуба.“

„Алвеш винаги е бил важен футболист и затова през миналата година решихме да преподпишем с него с опцията, че ако се окажем в ситуация, която урежда и двете страни, той може да си тръгне година по-рано. Клубът невинаги побеждава в преговорите.“

„Ние не се радваме, че Дани си тръгва. Той винаги беше за пример с действията си на и извън терена. Това е неговото решение и трябва да го уважим“, допълни Фернандес.