Старши треньорът на Атлетико Мадрид Диего Симеоне сподели, че иска неговият отбор да бъде "досаден" за своите съперници в Примера дивисион.

В момента шампионът от 2014 година има пасив от 4 точки спрямо лидера Барселона, но може да натрупа временно 5 точки пред градския си съперник Реал Мадрид, ако победи Еспаньол в събота.

Симеоне иска Атлетико да продължи с победите и дори очаква отборът му да бъде досаден.

"Идеята и очакваният са да бъдем дразнещ отбор. Искам отборите да изпитват досада, когато играят с Атлетико. Правим го, но най-трудното е да го продължим и освен всичко да продължим да побеждаване."

"Изглежда лесно, изглежда, че с добри играчи можеш да побеждаваш, но не винаги е така. Мислим мач за мача, подобряваме играта си и сме такива. Знаем, че може да се подобрим, а целта е да растем без да гледаме другите отбори."

Аржентинецът призова и за повече прецизност в предни позиции. "Освен Джаксън (Мартинес), всички са налични. Трябва да изчакаме, за да видим как са момчетата след сряда и след това ще избистрим отборната формация."

"Отборът се защитава добре като съвкупност. Не е само защитата. Ние сме силен отбор, добър колектив. Имаме шансове пред гола и трябва да сме по-прецизни пред гола."

"Еспаньол работи добре като отбор. Кайсеро се справя добре, а Асенсио може да те удари всеки път, когато е с топката. Това са двама играчи, които харесвам", допълни Симеоне.


Свали си приложението на Gong.bg – за ANDROID – за iOS