Селекционерът на испанския национален отбор Висенте дел Боске има намерение да налага на доста нови имена в състава си занапред. След провала на Световното се отказаха някои от лидерите, но това не притеснява специалиста. 

Вече за "ла фурия" няма да играят Давид Вия, Шави Ернандес и Шаби Алонсо, а за мачовете с Франция и Македония селекционерът извика няколко нови имена, сред които Марк Бартра и Иско. 

"По време на Световното отпаднахме безславно заради наши грешки, съчетани с лош спортен късмет. Но тези поражения не бяха заради отровена атмосфера или конфликти. Напротив, обстановката в тима беше страхотна."

"След Световното направих, каквото трябваше да се направи. Сега най-голямото ми притеснение е дали ще си възвърнем бързо формата. Най-важното е да вършим нещата правилно и мисля, че го правим."

"Имахме поколение, което спечели всичко и зарадва цялата държава. Но това не е причина да не дадем старт на едно ново поколение", сподели селекционерът на испанските национали. 

Първият му мач след проваленото Световно е на 4 септември в контрола срещу Франция. Четири дни по-късно "ла фурия" започва евроквалификационната си кампания с мач срещу Македония.