Последното ново попълнение на Реал Мадрид Хавиер Ернандес направи запомнящ се дебют за "кралете". Той влезе в 76-та минута на мача с Депортиво Ла Коруня и отбеляза две попадения за успеха с 8:2. 

Това негово представяне вдъхнови вестник "Марка" да направи асоциация с легендарния му сънародник Уго Санчес. Според изданието, той вече е тръгнал по стъпките на великия голмайстор на "белите". 

Тя се налага от факта, че Санчес реализира последния си гол за мадридчани на 22 март 1992 г. в мач срещу... Депортиво Ла Коруня. От тогава друг мексиканец не е играл за испанския гранд, преди това да стори Чичарито. 

Самият Ернандес твърди, че е поласкан от сравненията с най-обичания футболист в родината му. Той обаче пояснява само, че иска да напише собствената си история по испанските терени с екипа на Реал. 

Чичарито обаче има да извърви доста дълъг път, за да достигне постиженията на великия си сънародник. Санчес има 164 гола за Реал в Ла Лига, а общо в испанския шампионат е реализирал 234, което го нарежда на трето място във вечната ранглиста.