Хавиер Ернандес няма да напусне Реал Мадрид през януари, според агента на футболиста. Мексиканският национал е в испанския клуб под наем от Манчестър Юнайтед, но не успява да спечели много игрово време.

Това предизвика спекулации, че Чичарито може да напусне през зимния трансферен прозорец, но агентът му Едуардо Ернандес настоя, че няма вариант клиентът му да прекрати престоя си в Реал.

„Понякога медиите спекулират прекалено много и предполагат различни ситуации“, заяви агентът пред AS и добави: „Той няма да напусне през януари“.

„Хавиер е гладен за повече игрови минути, но знае, че здравата работа ще му донесе повече възможности. Бъдещето е пред него. Реал Мадрид е отбор, пълен с впечатляващи футболисти и очевидно да спечелиш игрово време е трудно. Хавиер обаче има чудесни качества и се труди много от първия ден“, коментира още Едуардо Ернандес.

Представителят на Чичарито бе категоричен, че генерално решение за бъдещето на футболиста ще бъде взето през лятото.

„Ако Реал не използва опцията да го купи до края на сезона“, добави агентът и продължи: „Във всеки случай, ще се консултираме с Борда на Манчестър Юнайтед, за да разберем какво ще предложи бъдещето за Чичарито.“