Бившият вратар на Ливърпул и Реал Мадрид Йежи Дудек отправи сериозна словесна атака срещу звездата на Барселона Лионел Меси.

Вестник „Ел Конфиденсиал“ поде новината само дни преди финала в Шампионската лига, където каталунците ще срещнат Ювентус в спора за трофея. Става дума за това, че в своята биографична книга някогашният полски национал отправя обвинения към аржентинския ас, че само си дава вид на тих и спокоен играч, а всъщност истината е съвсем различна. Дудек говори открито за трудните си времена в Реал, където бе твърда резерва, и уверява, че е ставал свидетел как Меси използва грозни думи по адрес на съперниците си на терена.

Стражът уверява, че по негово време агресията в сблъсъците между Реал и Барса е била резултат от провокациите, които Хосеп Гуардиола и играчите му отправяли към към „кралете“. „Пеп Гуардиола живее за провокацията“, пише в книгата на Дудек.

„Пепе и Серхио Рамос ми разказваха как не могли да повярват, че човек като Меси, с имидж на тих и привидно добър, може да се окаже такъв профан. Точно като Меси, Барса на Гуардиола обожаваше провокацията“, се казва още вътре.