Завърналият се в испанския елит тим на Бетис най-после зарадва феновете си и през тази кампания. Тимът от Севиля записа първата си победа за новата кампания, като надделя над Реал Сосиедад с 1:0 на своя стадион. 

Рубен Кастро отбеляза единственото попадение за тима си още преди почивката, а трите точки бяха изстрадани заради червения картон на Петрос точно преди почивката, който накара домакините да бранят цяло второ полувреме преднината си с човек по-малко. 

Иначе мачът предложи много здрава битка и емоции, но точните изстрели към двете врати не бяха особено много. Хорхе Молина имаше шанс да открие за Бетис още в 16-та минута, но ударът му с глава не намери целта. 

Хуан Варгас също имаше своите шансове за севилци, докато Карлос Вела пропиля шансовете на баските да открият резултата. В крайна сметка се стигна до 43-та минута, когато падна и единственият гол в мача. 

Тогава живата легенда на Бетис Хоакин намери по перфектен начин Рубен Кастро, който с глава на празна врата нямаше как да сбърка и отбеляза за 1:0, за да хвърли в екстаз трибуните. 

Малко след това дойде и глупавият втори жълт картон на Петрос, но той не повлия в крайна сметка на крайния резултат от мача. След почивката гостите имаха своите шансове да изравнят, но Асиер Ияраменди и Чори Кастро не бяха точни. 

Жонатас от Бетис имаше своя шанс да убие интригата, но не успя. В крайна сметка севилци взеха първите си три точки за този сезон и се позакрепиха в средата на таблицата, преди изиграването на останалите мачове от кръга. Сосиедад пък все още е без победа и е с две точки от три мача.