Старши треньорът на Реал Мадрид Рафаел Бенитес заяви, че има антимадридисти, които се опитват да пречат на отбора.

„Има много антимадридисти, които искат отбора да не е на първото място. На тях не им харесва, че ние сме лидери и правят всичко възможно, за да ни свалят от върха“, коментира Бенитес.

„Ние винаги мислим за най-доброто на Реал Мадрид. Никога не искаме да рискуваме здравословното състояние на нашите играчи. Така ще процедираме и с Кейлор Навас, който има разтежение. Серхио Рамос, Хамес Родригес и Карим Бензема също не са готови за игра. Няма да форсираме завръщането на нито един играч. Предстоят ни още много мачове и трябва да мислим за следващия“, добави треньорът на Реал Мадрид.

„Първенството е много равностойно и ще се губят много точки. Ел Класико няма да е толкова решаващо, колкото други години. В Ла Лига има много отбори с равностойни отбори.“

„Гарет Бейл не се намира в най-добрата си форма. Всеки един от футболистите минава през тежки моменти през сезона. При всички положения няма да рискуваме здравословното състояние на нито един футболист. Имам идея относно завръщането на Бейл, Хамес и Карвахал. Не искам да я разкривам на 100%, защото всичко подлежи на промяна. Плановете са едно, но реалността съвсем друга. Нашата цел е тези играчи да бъдат напълно готови да се завърнат в игра през следващата седмица. Състоянието на Карим се подобрява с всеки изминал ден. Той обаче не е готов на 100% и ще се нуждае от още време. Надявам се през следващата седмица да започне да взима пълноценно участие в нашите тренировки“, каза още Рафаел Бенитес.