Реал Мадрид стартира ударно новия сезон в Примера дивисион, след като разби с 3:0 като гост Реал Сосиедад в първия кръг. С два гола – във 2-ата минута и в добавеното време на мача се отличи Гарет Бейл, а в 40-ата се разписа Марко Асенсио.

Реал Мадрид бе без две от звездите си Кристиано Роналдо и Карим Бензема, но това не попречи на убедителния успех на тима.

Двубоят тръгна отлично за гостите, тъй като Гарет Бейл откри резултата с глава 72 секунди след първия съдийски сигнал в мача. Даниел Карвахал демонстрира чудесна техника в тази втора минута и с хубав пас намери Бейл, който реализира за 1:0 за Реал.

Алваро Мората се включи в добра атака на гостите в 37-ата минута, но вратарят на Сосиедад се намеси навреме.

В 40-ата минута Марко Асенсио удвои преднината на “белия балет“, след като овладя топката след пас от Рафаел Варан с техничен прехвърлящ удар вкара за 2:0. 

Стражът на домакините аржентинецът Херонимо Рули, имаше шанс при ударите на Тони Кроос преди почивката, а след това топката облиза страничната греда и излезе в аут.

В 70-ата минута изгоден шанс пропиля и Матео Ковачич. Той напредна и стреля от средно разстояние, но Рули показа отлични рефлекси и спаси.В 40-ата минута Марко Асенсио удвои преднината на “белия балет“, след като овладя топката след пас от Рафаел Варан.

В четвъртата минута на добавеното време на мача Гарет Бейл направи резултата класически, вкарвайки за 3:0 след подаване от Хамес Родригес и грешка в защитата на домакините.

Във втори кръг следващата седмица Реал Мадрид посреща Селта Виго.