След подсилването в офанзивен план, сега на дневен ред в Барселона е да се намерят и качествени защитници. От доста време играта в отбрана е ахилесовата пета на каталунците и те сега са се спрели на двата си основни варианта. 

За единия от тях се знае отдавна - това е привличането на бразилския защитник от ПСЖ Маркиньос. В Испания сега разкриха и коя е другата цел пред "блаугранас" - белгийският национал Ян Вертонген. 

В момента играчът на "червените дяволи", който се представи доста добре на Световното, защитава цветовете на английския Тотнъм. Наскоро пък агентът му Мустафа Накхли загадъчно разкри, че "няколко европейски гранда" са по следите ма клиента му. 

Самият Вертонген се представя много силно с екипа на "шпорите", но иска да си тръгне, защото му се играе в Шампионската лига. Все пак той има договор до лятото на 2016 г., когато ще е на 29 години. 

Все още не е ясна цената на футболиста. Но при всички положения лондончани няма да искат да се разделят евтино с един от най-добрите си играчи в отбраната.