Барселона продължава с добрите изяви в навечерието на голямото дерби с Реал Мадрид. Каталунците преодоляха и последното препятствие преди Ел Класико на 21 ноември, като надделяха убедително и над Виляреал. 

На своя "Камп ноу" момчетата на Луис Енрике победиха с 3:0 и продължават да не изпускат от погледа големия си съперник. В отсъствието на контузения Лео Меси, отново героите бяха Неймар и Луис Суарес, които реализираха и трите попадения. 

Мачът очаквано започна с натиск на Барса, но бразилецът и уругваецът не бяха точни. Жереми Матийо също можеше да се разпише в 27-та минута, но вратарят Ареола реагира подобаващо и изби.

Виляреал атакуваше рядко, но пък можеше да вкара и да открие резултата точно преди почивката. В 45-та минута Саму Кастиехо се озова на стрелкова позиция от близка дистанция, но Клаудио Браво спаси. 

Така почивката дойде при нулево равенство и развръзката остана за след подновяването на играта. А тогава на терена домакините бяха повече от безкомпромисни. Те пропуснаха да открият в 48-та минута, когато Дани Алвес не беше точен. 

Но в 60-та вече статуквото беше нарушено. Тогава Серхио Бускетс намери перфектно Неймар в наказателното поле, той беше на страхотна позиция и с плътен удар преодоля Ареола за 1:0. 

Това попадение успокои каталунците, но те продължиха да търсят гола, за да не оставят инициативата на съперника. В 64-та минута Андрес Иниеста пропусна, но пет минути след това падна и вторият гол. 

Тогава Мунир бе фаулиран, последва дузпа, а зад топката застана Луис Суарес. Уругваецът беше безпощаден и удвои аванса на тима си, с което на практика уби интригата в този мач. 

До края домакините се забавляваха, но заредиха пропуск след пропуск. Суарес и Неймар бяха разконцентрирани в тези ситуации, но все пак до трето попадение се стигна. То стана факт в 85-та минута, когато Суарес намери Неймар по перфектен начин в наказателното поле, а бразилецът отигра по невероятен начин. 

Той овладя с крак и само с това докосване прехвърли защитника, който му ходеше по петите. Още преди топката да падне на земята, Неймар с другия крак прониза вратаря на Виляреал и обра овациите. 

Това беше всичко в този двубой и преди останалите двубои от кръга, Барса излезе начело на класирането в Примера дивисион с три точки пред Реал Мадрид. Каталунците са с 27 точки. Виляреал пък засега е пети с 20 и все още не изпуска челниците прекалено далеч от погледа си.