Спортно-техническото ръководство на Барселона е наясно, че трябва да привлече през летния трансферен прозорец един централен защитник, а нападател, а по възможност и ляв бек. Спортният директор Ариедо Брайда и техническият секретар Роберт Фернандес именно заради това са изключително активни през последните няколко месеца и следят отблизо набелязаните от тях футболисти.

Барселона има няколко опции за всяка една от позициите, като каталунците ще бъдат изключително внимателни при избора си, тъй като ще разполагат с около 50 милиона евро за трансфери.

За поста централен защитник първи в списъка на старши треньора Луис Енрике очаквано са Аймерик Лапорт и Маркиньос. Не е изключено обаче каталунците да се насочат към някой по-разумен вариант и да се опитат да привлекат срещу много по-разумна сума някой измежду Матс Хумелс от Борусия Дортмунд, Алесандро Романьоли от Милан или Рамиро Фунес Мори от Евертън.

В атака една от възможностите, която стои пред Барселона е отново да се насочи към Нолито. Не е изключено обаче каталунците да потърсят някой по-млад и перспективен футболист от холандското или белгийското първенство. В полезрението на Барселона попадат още Миши Батшуай от Олимпик Марсилия и Максим Лещайн от ПСВ Айндховен.  

За позицията на ляв бек първи в списъка на Барселона е Адриан Марин от Виляреал, но каталунците и за него имат алтернативи.