Един от младите футболисти, на които се предрича най-бляскавото бъдеще във футбола, изглежда сигурен нов играч на Барселона. Става въпрос за бразилския нападател Габриел Барбоса, който защитава цветовете на местния гранд Сантос. 

Младокът е само на 19 години, но вече е смятан за новата голяма звезда, която излиза от този клуб. Той е сравняван с предшественика си там Неймар, с когото се очаква да станат съотборници на "Камп Ноу". 

Техническият директор на каталунците Роберт Фернандес вече беше в Бразилия, за да говори с ръководството на Сантос и със самия играч. И изненадващо малко след това дойдоха думите от самия Барбоса, които наклониха везните към трансфер в Испания. Младежът говори след мача с Понте Прета. 

"Изиграх последния си мач за отбора на сърцето ми. Скоро ще научите официалната информация. Сърцето ми винаги ще остане тук и никога няма да забравя отбора и феновете му. Ще ви обичам до смъртта си", сподели на изпроводяк Барбоса. 

Интерес към него имаше и от английските грандове Арсенал и Челси. От Барса обаче бяха най-настоятелни и пратиха свой човек в Южна Америка, за да финализира сделката и се очаква съвсем скоро тя официално да е факт.