Отборът на Барселона триумфира със Суперкупата на Испания след успех над Севия с 3:0 и общ резултат 5:0 в двата мача.

Безжалостният тим на каталунците, воден от Лионел Меси и Арда Туран не остави никакви шансове на съперника, който дори пропусна дузпа през първото полувреме на двубоя.

Именно Меси и Туран пък бяха точни за Барса, като Арда Туран вкара на два пъти – в 10-ата и 46-ата минута, а Лео Меси довърши Севиля в 55-ата минута.

Барселона не остави съмнения в превъзходството си, но Севиля започна амбициозно с мисълта да намали пасива си от 0:2 от първата среща. Още в 4-ата минута Клаудио Браво трябваше да демонстрира качествата си, отразявайки удар на Пабло Сарабия, който се освободи добре и стреля в долния десен ъгъл на вратата.

Малко по-късно бразилецът Гансо засече добър пас в наказателното поле и стреля, но защитник на Барса изчисти навреме.

Каталунците нанесоха първия си удар в 10-ата минута, след чудесна комбинация между Лео Меси и Арда Туран. Аржентинската звезда на Барселона показа отличен поглед върху играта и намери Туран с хубав пас, който 29-годишният поузащитник превърна в гол за 1:0.

Меси също имаше шанс да се разпише в 17-ата минута, но стреля край лявата греда.

Футболистите на Севиля поискаха да бъде отсъдена игра с ръка на Самуел Умтити в 32-ата минута и гостите получиха правото да изпълнят дузпа. Ибора обаче не успя да се разпише от бялата точка в 33-ата минута, след като Клаудио Браво отрази удара му.

В самия край на полувремето Габриел Меркадо пропиля нов шанс за Севиля, стреляйки неточно с глава в 45-ата минута.

Скоро след подновяването на играта с втори гол на Арда Туран Барселона отказа напълно съперника. В 47-ата Туран получи удобна топка и стреля от около 20 метра, с което направи резултата 2:0 в полза на каталунците. Арда Туран продължи да тормози защитата на Севиля и в 56-ата минута опита нов удар, но топката мина над гредата на съперника.

Не друг, а Лео Меси обаче не сгреши в 56-ата минута за 3:0 в полза на Барса. Лукас Дин пусна отличен пас към наказателното поле, Меси овладя и от бизко разстояние се разписа във вратата на Севиля.

За Лео Меси това бе 100-ен гол под ръководството на Луис Енрике и 12-и в мачове за Суперкупата. Севиля пък се превърна в любимата му „жертва“ след като аржентинецът вече има 26 попадения срещу този съперник.  

В добавеното време Меси можеше да вкара още едно попадение, като преодоля дваа от Севиля и стреля, но край лявата греда на съперника.

До края на срещата Севиля нямаше никакви шансове да мечтае за нещо повече, освен да се предпази от по-разгромно поражение, а Барса заслужено триумфира с трофея.