Ръководството на испанския клуб Барселона се обърна с писмо  до ФИФА, в което иска да уточни възможността може ли да  представи Луис Суарес като свое ново попълнение. Питането е заради  наказанието, което е наложено на уругвайския нападател.

В началото на месеца Световната футболна централа забрани всякаква футболна дейност на Луис Суарес в следващите четири месеца, но му позволи да смени клубната си принадлежност.

Рекордната покупка на каталунците беше санкциониран заради захапването по рамото на бранителя  на Италия Джорджо Киелини. Дисквалификацията на Суарес започна от 28 юни и ще е в сила до 28 октомври.

В четвъртък Футболната асоциация на Уругвай подаде жалба за  намаляване на наказанието, която беше отхвърлена. Сега местните  началници се насочиха към КАС в Лозана, където наказанието може  да бъде преразгледано и смекчено.

Това решение обаче ще излезе на 25 юли, а от Барса искат да го представят пред феновете си още в сряда. Затова се стигна и до официалното питане до ФИФА дали има такава възможност. Очаква се отговор до часове.