По всичко изглежда, че Барселона няма да разчита по никакъв начин на Дъглас Перейра през следващия сезон. Бразилецът получи по-дълга почивка и ще се присъедини към отбора едва на 8 август, когато към тима ще се включат и другите играчи, които не попадат в плановете на старши треньора Луис Енрике, а това са Мартин Монтоя и Кристиан Тейо.

В първия ден от подготовката на Барселона ще се появят Луис Суарес, Мунир Ел Хадади, Серхи Роберто, Алеиш Видал, Жереми Матийо, Жорди Масип, Денис Суарес, Серхи Сампер, Ален Халилович и Адриано. Все още бъдещето на последните двама остава неясно. Бразилецът по всяка вероятност ще бъде трансфериран в Лацио.

На 25 юли към тренировъчния процес на отбора ще се присъедини Арда Туран, а на 1 август това ще сторят Жерар Пике, Иван Ракитич, Серхио Бускетс, Андрес Иниеста, Лионел Меси, Клаудио Браво, Хавиер Масчерано, Жорди Алба и Томас Вермален.

На 8 август към подготовката ще се включат Тер Стеген, Дъглас, Умтити, Дин, Тейо и Монтоя.

Последни ще се присъединят Рафиня и Неймар, които ще започнат тренировки на 22 август, след като приключат участието си на Олимпиадата в Рио де Жанейро.