Барселона официално продължи спонсорския си договор с Катарските авиолинии за още един сезон. Новото споразумение между двете страни е до 30 юни 2017 година. Финансовите параметри по новия договор остават тайна.

„Катарските авиолинии помогнаха на Барселона да се превърне в най-големия отбор през последните години. Взаимоотношенията между двете страни са отлични“, коментира вицепрезидентът по маркетинговите въпроси в Барселона Манел Аройо.

„За нас е огромна чест да продължим работата си с Барселона. Очаквам един много силен сезон“, коментира генералният директор на Катарските авиолинии Акбар Ал Бакер.

Очаква се Барселона да получи по-малко от 65 милиона от катарските авиолинии през новия сезон. От 2017 година спонсор на Барселона по всичко изглежда, че ще бъде американската компания Amazon.

Двете страни са в напреднали преговори. Договорът ще бъде за четири години до 2021 година. Amazon ще плаща по 85 милиона евро на година на Барселона. Не е изключено Барселона да продължи партньорството си с Катарските авиолинии от следващата година под друга форма.