Техническият секретар на Барселона Роберт Фернандес заяви, че спортно-техническият щаб трябва да избере най-доброто за отбора. Той заяви, че клубът се е спрял на Маркиньос от Пари Сен Жермен и Аймерик Лапорт от Атлетик Билбао, но няма гаранция, че каталунците ще успеят да привлекат някой от двамата защитници.

„Заедно с Луис Енрике търсим най-доброто за Барселона. Трудно е, защото избираме от много футболисти, които имаме възможност да наблюдаваме. Клубът разполага с достатъчно средства, за да привлече нужните футболисти. Много сме спокойни и ще действаме много внимателно и прецизно на трансферния прозорец“, коментира Фернандес.

„Много мачове имахме възможност да изгледаме и да преценим качествата на всеки един от играчите. Не искам да коментирам нищо конкретно. Не е лесно да направим точния избор. Трябва да подобрим качеството в състава. До края на сезона има много време и ще разгледаме внимателно всяко едно име. Не искам да изключвам нито една възможност. Лерой Сане, Пауло Дибала и Пол Погба са много интересни играчи. Джон Стоунс също сме го гледали в няколко мача. Ние обаче имаме приоритети. Приоритетите са свързани с двама играчи. Не мога да кажа дали това са Маркиньос и Аймерик Лапорт. Нито ще потвърдя, нито ще отрека“, добави техническият секретар на Барселона.

„В лигата се намираме в позицията на фаворит. До края на сезона обаче остават още много точки, които трябва да се разпределят. Предстоят ни мачове срещу много трудни съперници и не трябва да се отпускаме нито за момент. Не сме отписали в никакъв случай нито Атлетико, нито Реал Мадрид. И двата отбора разполагат с много голям потенциал. Ние трябва да продължим да работим по същия начин, както до този момент. Все още не сме се класирали за четвъртфиналите на Шампионската лига, за да говорим за евентуален съперник за следващата фаза. Реал Мадрид е много труден съперник, който разполага с невероятни играчи“, каза още Роберт Фернандес.