Вицепрезидентът на Барселона Жорди Местре заяви, че клубът е готов през януари да започне преговори с Луис Енрике за подновяването на неговия договор.

Договорът на Луис Енрике с Барселона изтича през лятото на 2017 година.

През миналия сезон той изведе Барселона до дубъл, а в първата си година начело на каталунците той спечели пет отличия.

„Енрике е доволен от привлечените попълнения. Нищо по селекцията не се прави без да имаме неговото съгласие“, коментира Местре.

„Още е рано да говорим за подновяването на неговия договор. Не е моментът. Няма причина да бързаме. Със сигурност ще му предложим нов договор през януари. Вече сме подготвени с почти всички условия, които ще му бъдат предложени по новия контракт“, добави вицепрезидентът на Барселона.

„Нашата първа опция за треньор е Луис Енрике. Втората също е Луис Енрике, а третата е Лучо“, продължи шефът на каталунците.

„Аз познавам от много време Луис Енрике. Още от престоя му във втория тим. Мисля, че футболистите са доволни от работата с него. Ние също сме изключително доволни от това, което той прави. Това е същото, което каза Неймар. Всички искаме да печелим отличия. Защо трябва да говорим за раздяла с него? Най-нормалното нещо е да ни харесва и да искаме той да остане“, каза още Жорди Местре.