Ръководството на Барселона ще форсира преговорите с Иван Ракитич и Луис Суарес за продължаването на договорите на двамата футболисти. Шефовете на каталунския клуб трябва да проведат срещи с агентите на играчите през тази и следващата седмица.

От Барселона се надяват да успеят да постигнат споразумение с Ракитич преди декември, за да може той да сложи подпис върху новия си договор преди началото на 2017 година. Каталунците искат да продължат контракта на хърватина до 2021 година.

Агентът на играча Артуро Каналес вече имаше няколко срещи с ръководството на Барселона. Желанието на 28-годишния футболист е да остане още много години на „Камп Ноу“. Настоящият му договор с клуба изтича през лятото на 2019 година.

Барселона отхвърли няколко оферти, които пристигнаха в офиса на клуба за Иван Ракитич през изминалото лято. Интересът си към играча не крият отборите на Ювентус, Манчестър Юнайтед, Интер и Челси.

В същото време от Барселона очакват агента на Луис Суарес – Пере Гуардиола да се завърне от Китай, за да проведат нови срещи. Желанието на каталунците е уругуваецът също да сложи подпис върху нов договор до 2021 година. 29-годишният нападател има 91 гола в 102 мача за „блаугранас“.