Бившият футболист на Ливърпул Райън Бабел напомни за най-добрите си години с екипа на Депортиво Ла Коруня, като собственоръчно сложи край на серията без успех в първенството. Именно холандецът донесе победата с 2:1 над Спортинг Хихон в 7-ия кръг на Примера дивисион, като реализира прекрасен гол във втората минута от продължението.

29-годишният футболист все още няма двубой като титуляр за Супер Депор и трите му участия дотук бяха все като резерва. В съботната среща обаче Бабел загатна за качествата, които преди време му вещаеха чудесна кариера.

Преди началото на срещата Депортиво се намираше опасно близо до зоната на изпадащите и беше логично да преследва пълния комплект от точки срещу един от преките си съперници. На своя „Риасор“ домакините откриха резултата в 35-ата минута с известна доза късмет. Тогава Келсо Борхес се оказа най-съобразителен при разбъркване пред вратарското поле на Хихон и с десния крак изпрати мощен шут през купа от тела точно до гредата.

В 65-ата гостите обаче успяха да се върнат в мача. Мойсес Гомес центрира чудесно от ъглов удар, а Серхио Алварес се отскубна при близката греда, за да се разпише с параболичен изстрел над вратаря.

До края на мача Депортиво натискаше и натискаше в търсене на победата, а именно с тази цел бе вкаран и Бабел в 68-ата минута. Холандецът блесна чак в продължението, когато Емре Чолак му остави топката на около 28 метра от вратата. С първото докосване Бабел елиминира съперник, а след това нанесе гръмотевичен шут с десния крак, който срещна страничната греда, преди да се оплете в мрежата.

Така Депортиво взе едва втора победа през сезона и сложи край на поредицата от 5 поредни срещи без успех. Тимът вече е 12-и с 8 точки, докато Спортинг Хихон е 15-и с точка по-малко.