Седмицата на издънките очевидно продължава за Атлетико Мадрид. След като испанският шампион бе сразен от Олимпиакос при гостуването си в Шампионската лига, сега тимът на Диего Симеоне стигна само до 2:2 като домакин на Селта Виго в четвъртия кръг на Ла Лига.

Нещо повече - „дюшекчиите“ трябваше да обръщат мача в своя полза, след като рано изостанаха в резултата и макар да успяха, позволиха на гостите от Виго да си тръгнат с точка от „Висенте Калдерон“.

Срещата иначе започна с натиск на домакините и след четвърт час игра Тиаго Мендеш можеше да открие, след като засече центриране във вратарското поле. Неговият изстрел обаче прелетя покрай вратата.

Четири минути по-късно Селта дръпна в резултата с изключително красиво изпълнение на Пабло Ернандес. Бившият футболист на Валенсия успя да се разпише с пета, при това без да гледа към вратата. Той се пребори със защитник на домакините в пеналта и от 8-9 метра стреля по посока на вратата, а вратарят Моя изглеждаше безкрайно изненадан от странния удар и трябваше да вади топката от мрежата.

Шампионите се вдигнаха на щурм и Антоан Гризман не беше далеч от изравняването в 23-ата минута. Тогава той засече с глава центриране от фланга, ала Серхио Алварес изби с чудесен рефлекс в корнер.

В 31-ата равенството все пак стана факт. Жоао Миранда се включи при центриране от фаул на Коке, показа хубав контрол над топката и с мощен удар под гредата направи 1:1.

Десет минути по-късно Атлетико вече водеше. Габи вдигна кълбото по чудесен начин от ъглов удар, а другият централен защитник – Диего Годин с глава заби истински пирон в горния десен ъгъл.

В началото на втората част обаче разсеяната игра на Миранда доведе до дузпа за гостите. В 52-ата минута бразилецът събори съперник в наказателното поле, а бившият футболист на Барселона Нолито възстанови паритета с шут в долния ляв ъгъл.

Оттук до края мадридчани хвърлиха доста сили в преследване на победата, а в 77-ата Раул Хименес видя как вратаря извади него силен шут от близка дистанция. В последната минута Алварес блесна с още едно спасяване, като този път отказа Тиаго.

Въпреки равенството Атлетико излезе на второто място с 8 точки, на 1 зад Барселона, който е с мач по-малко. Селта пък заема 7-ото място с 6 точки, като все още няма загуба през сезона.