Атлетико Мадрид продължи с нова победа трудната гонитба на Барселона след успех с 3:0 над Депортиво Ла Коруня в мач от 29-ия кръг на Примера дивисион.

По-рано през деня каталунците разгромиха Хетафе с 6:0, а така разликата между двата отбора се запази 8 точки. Депортиво пък е на 13-а позиция с 33 точки.

Резултатът на „Висенте Калдерон“ бе открит в 18-ата минута, когато Филипе Луис намери с прехвърлящ пас към наказателното поле Саул Нигес, който надскочи бранителите на съперника и с глава вкара за 1:0.

До края на полувремето Атлетико продължи да бъде по-добрият отбор, а пропуски направиха Караско и Гризман.

В 51-ата минута Караско бе още по-близо до попадение, но изстрелът му от далечно разстояние срещна напречната греда.

След точно час игра Атлетико все пак вкара втори гол, а той бе дело на Антоан Гризман, който засече центриране от корнер и удвои аванса на своя отбор.

Малко след това гостите бяха близо до попадение, но изстрелът на Федерико Картабия бе спасен от шпагат на бранител пред голлинията.

В 83-ата минута интригата в мача съвсем приключи с трети гол за домакините. Анхел Корея оформи крайното 3:0, след като бе изведен зад отбраната на съперника с хитър пас на Габи и отдясно на вратата успя да стреля точно в нея покрай стража на Депортиво Лукс.