Отборът на Атлетико Мадрид се наложи с 3:0 при гостуването си на Лас Палмас от 20-я кръг на Ла Лига. Възпитаниците на Диего Симеоне не срещнаха особени затруднения, като два гола за успеха отбеляза Антоан Гризман, а Филипе Луис добави още едно попадение.

С успеха „дюшекчиите“ събраха 47 точки на върха в класирането. Лас Палмас е 16-и с 18.

Първата по-сериозна опасност в мача бе дело на домакините и се случи в 12-ата минута на мача, но Ян Облак демонстрира добър рефлекс. Домингес бе оставен непокрит в наказателното поле на гостите, отправи удар, с който постави на изпитание уменията на словенеца, който обаче издържа теста без забележка.

Пет минути по-късно играчите на Диего Симеоне излязоха напред в резултата. Хуанфран подаде на Филипе Луис, който се разписа с хубав диагонален удар за 1:0.

В 54-ата минута Атлетико за малко да стигне до втори гол, но изстрелът на Антоан Гризман бе отразен от Хави Варас.

След почивката Роке Меса стреля, но изстрелът му мина в страни от левия стълб на вратата на Облак.

Мадридчани удвоиха аванса си в 68-ата минута. Антоан Гризман бе изведен от Коке, и така се разписа за 2:0.

Минута преди края на редовното време френският нападате на Атлетико, след нова асистенция на Коке, добави и още едно попадение, с което бе оформено и крайното 3:0.

Същевременно в друг мач от същия кръг Хетафе взе победа с 3:1 над Еспаньол. Точни за домакините бяха Педро Леон, Пабло Сарабиа, Мои Гомес. Ернан Перес бе точен за „лос перикитос“.

В класирането Хетафе е 10-и с 26 точки, а Еспаньол е 14-и с 21.