Атлетико Мадрид удържа втората позиция в класирането на Примера дивисион с важна победа над Еспаньол на своя стадион. "Дюшекчиите" надделяха с 1:0 над съперника си и така, каквото и да стане на мача на Реал Мадрид в неделя, няма да помръдне от подножието на върха. 

В герой за мадридчани се превърна Антоан Гризман. Той се разписа в самото начало и в крайна сметка попадението му се оказа единствено, въпреки всичките положения до края и за двата тима. 

Мачът на "Висенте Калдерон" започна по перфектен начин за домакините. Още в 3-та минута Оливер Торес намери перфектно Антоан Гризман в наказателното поле и французинът с техничен удар в далечния ъгъл на вратаря направи 1:0. 

До почивката мадридчани бяха доста по-активни, но така и не успяха да вкарат второ успокоително попадение и трябваше да се оттеглят в паузата само с преднина от 1:0. След почивката те продължиха по-активно да търсят гола. 

В 63-та минута Оливер Торес беше близо до удвояването на резултата, след като ударът му влизаше в горния десен ъгъл на вратата, но стражът Лопес Сабата Пау опази вратата си суха в тази ситуация. 

"Дюшекчиите" продължиха да атакуват повече, като Гризман и Диего Годин имаха възможности след 70-та минута, но и те не бяха точни. Положенията пред вратата на Еспаньол следваха едно след друго в заключителните минути. 

Фернандо Торес в 86-та минута направи пропуск, а само минута след това Коке тресна греда. В заключителните секунди и Томас Тейе пропиля страхотна възможност и в крайна сметка повече попадения не паднаха, за да могат играчите на Атлетико да се поздравят с минималната победа. 

Така те събраха вече 29 точки, само на четири от лидера Барселона и на пет пред преследвача Реал. Еспаньол е в средата на таблицата с 16 точки, като засега това му отрежда 11-а позиция.