Атлетико Мадрид успя да зарадва третодивизионния Л`Оспиталитет, и му позволи да си тръгне с равен от "Висенте Калдерон" - 2:2. Мачът бе реванш за Купата на краля, без особено значение, след победата на "дюшекчиите" с 3:0 в първия двубой.

Атлетико ще срещне Реал Мадрид на осминафиналите.

Марио Манджукич вкара два пъти - в 19-та и 74-та минути, но Рубен Алкатрас също изравни на два пъти за гостите - в 67-та и 84-та.

Диего Симеоне даде почивка на част от титулярите си, и дори не бе включил някои от тях в групата. Все пак, той направи две промени в състава, след втория гол за Л`Оспиталитет, но нямаше време за пълен успех.

Равенството обаче означава и трети пореден мач без победа за Атлетико, след хикса с Ювентус в Шампионската лига и загубата от Виляреал в последния кръг на Примера дивисион. В последния си мач за 2014-та, мадридчани гостуват на Атлетик Билбао.

Бившият играч на Левски Гари Родригес не игра за Елче при победата с 1:0 над втородивизионния Валядолид, в друг мач за Купата.

Адриан отбеляза безценното попадение в седмата минута, след подаване на Джонатас. Голът класира Елче напред, след като първата среща завърши при 0:0.

Валядолид се оттегли и с човек по-малко към съблекалните, след като Тимор получи втори жълт картон, когато отиде да се кара с рефера, затова че е свирил по-рано последния сигнал на мача.

Елче ще се изправи срещу Барса на осминафинал.