Шампионът на Испания Атлетико Мадрид изигра първата си контрола от началото на лятната подготовка. "Дюшекчиите" победиха с доста усилия 1:0 втородивизионния Нумансия. 

Този мач беше дебют за новата звезда в атаката на първенците на Примера дивисион Марио Манджукич. Хърватинът започна титуляр, но остана на терена до 37-та минута, след като беше сменен. 

Това беше и първата му поява на терена след кратката почивка, последвала завръщането му от Световното първенство. Ваканцията на Манджукич беше само две седмици и половина. 

Като цяло, Диего Симеоне заложи още в началото на голяма част от звездите си, но си личеше от самото начало, че те не са в кондиция, защото подготовката им започна преди броени дни. 

Въпреки това, мадридчани стигнаха до единственото попадение преди почивката. Негов автор беше Ектор в края на първите 45 минути. След почивката Симеоне направи много смени и повече голове нямаше. 

Испанците заминават за подготовка в САЩ, като следващата им проверка е в понеделник. Съперник ще бъде американският Сан Хосе Ърткуейкс.