Отборът на Атлетик Билбао записа трети пореден успех в Примера дивисион. В мача от шестия кръг баските се наложиха с 3:1 над Севиля.

Така с актив от 12 точки Атлетик е трети, а Севиля е четвърти с 11.

Срещата започна добре за Билбао, който в 26-ата минута застраши сериозно вратата на съперника. Това се случи чрез Микес Сан Хосе, но стражът на Сиригу изби в корнер. След неговото изпълнение резултатът бе открит. При центрирането отляво, в наказателното поле на гостите настъпи разбъркване, топката стигна до Сан Хосе, който бе точен за 1:0.

При този резултат двата състава се оттеглиха на почивка, а след нея Севиля изравни. Възпитаниците на Сампаоли проведоха добра атака отдясно, топката стигна до аутлинията, от където бе центрирана към Самир Настри, който засече за 1:1.

В 66-ата минута Баленсиага отново изведе Атлетик напред след страхотен самостоятелен пробив.

С напредването на времето играчите на Севиля се поизнервиха от развоя на срещата, а две минути преди края на редовното време, гостите останаха с човек по-малко. Една необмислена проява на стража на тима Сиригу коства червен картон на стража, както и дузпа в полза на Билбао. Адурис излезе сам срещу Сиригу, който улови топката в наказателното си поле, а след това избута с лакът Адурис. Нападателят падна, а реферът вдигна червен картон на стража и посочи бялата точка. Тъй като в Севия бяха изчерпили и трите си смени под рамката застана Ибора. Адуприс се нае с изпълнението 11-метровия наказателен удар и бе точен за крайното 3:1.