Мениджърът на Арсенал Арсен Венгер е готов да привлече поредния талантлив младок в редиците на тима си. Според вестник "Ел Мундо депортиво", "артилеристите" са готови с изгодна оферта за талантливия юноша на Барселона Серхи Сампер. 

18-годишният младок в смятан за един от най-талантливите сред юношите стара възраст на каталунците. И за да го вземат, "топчиите" няма да пестят средства. Венгер смята да плати 12 млн. евро за него, пишат в Испания. 

В информацията се посочва, че лондончани са искали да го вземат още преди три години, когато убедиха други двама юноши на Барса да дойдат на "Емирейтс". Това бяха Ектор Белерин и Жон Торал, но тогава Сампер отказа.

И сега на Венгер няма да му е лесно да го убеди да дойде. Младокът е имал разговор с наставника Луис Енрике и му е било обещано да получи шанс да се изяви в мачове на първия отбор, както се случи с няколко талантливи юноши от началото на сезона. 

Разговорите между Венгер и шефовете на Барселона за подписа на Сампер са били проведени тази седмица. Французинът е бил готов да подпише с таланта още в началото на 2015 г., когато отваря зимният трансферен прозорец.