Треньорът на Барселона Луис Енрике изказа своята недвусмислена подкрепа към Арда Туран, в чието лице вижда играчът, способен да направи така, че липсата на Лионел Меси да не се усети.

Петкратният носител на Златната топка получи контузия в коляното при равенството 1:1 срещу Атлетико Мадрид преди седмица и сега ще отсъства известно време от терените. Въпреки това каталунците не се притесняват от живота без аржентинския си лидер, а Енрике отчете огромния принос на Туран. Дотук турският национал има 5 гола и 4 асистенции на всички фронтове.

„За съжаление, и миналата година играхме 2 месеца без Меси. Но останалите знаят, че трябва да играят, за да печелят титли, и го правят. Очевидно Арда Туран има по-впечатляващи показатели по отношение на вкараните голове, но трябва да отчетем и завършилата му адаптация“, каза Енрике.

„До януари тази година Арда нямаше право да играе, но винаги съм бил доволен от неговите изяви. Може би понякога те не хващат окото на феновете, ала Туран винаги е показвал много високо ниво.“

„Нещата при него търпят развитие. Той става все по-добър, но ние изискваме много от всички играчи“,добави още Енрике..