Наставникът на Реал Мадрид Карло Анчелоти вярва, че властите в Испания трябва да вземат пример от колегите си в Англия в борбата срещу футболните хулигани. Коментарите на италианеца идват след смъртта на фен на Депортиво Ла Коруня през уикенда.

43-годишен привърженик на Депортиво намери смъртта си след сблъсъци около стадион „Висенте Калдерон“ в Мадрид преди двубоя с Атлетико.

„Изпитвал съм това и в Италия. Това е тъжен ден. Всеки един, който работи във футболa се надява това никога да не се случва. Важно е да осъждаме това, което се случва, насилието във футбола. Явно е, че целият футболен свят трябва да работи заедно, за да не се случват подобни неща в бъдеще“, коментира Карло Анчелоти.

„Имам опит в Англия и мисля, че там са направили много неща, и разбира се са ги направили добре, за да премахнат тази напаст. Там имат ужасен опит с хулиганите, свършили са невероятна работа, за да се справят с проблемите. В Испания трябва да направят същото, за да се отърват от всичко това.“

„В Англия няма насилие по стадионите, няма полицаи, деца ходят по мачовете. В Англия никой никога не ме обиди. Тук, преди около 15-20 дни, мъж зад скамейката ме обижда по време на целия мач. Разбира се, всичко опира и до култура. Говоря като италианец, а не испанец, и мисля, че има къде да подобрим нещата“, каза още наставникът на Реал Мадрид.