Едва ли сте чували шестодивизионният немски отбор Грайфсвалдер ШФ, но колкото и странно да ви звучи, този аматьорски тим е готов да съди Реал Мадрид. Причината са пари и по-точно 60 хиляди евро, които „кралете“ дължат на скромния отбор.

В основата на всичко стои Тони Кроос и неговият трансфер от Байерн в Реал за 30 милиона евро през лятото. Кариерата на Кроос започва именно от тима на Грайфсвалдер ШФ, а според разпоредбите на ФИФА, при всеки трансфер се заплаща и „солидарна такса“ за клубовете, в които даденият играч се е развивал като юноша. За всяка година в съответния клуб, се полагат по 0,25% от трансферната сума, а след 16-ата година 0,5%.

Изплащането на солидарната такса стартира от 12-ата годишнина на играча като по тази причина от Грайфсвалд очакват сума за половин година. Кроос навършва 12 години през януари 2002, а през юли напуска родния си клуб.

От аматьорския клуб съвсем не се шегуват и ако Реал не изплати скромната за „белия балет“ сума, то от Грайфсвалд ще заведат съдебно дело.

„Съответната процедура минава през ФИФА. Ще разгледаме условията и ще помислим, дали да предприемем правни действия“, сподели шефът на отбора Михаел Людеке.