Нападателят Луис Суарес и треньорът Луис Енрике са постигнали споразумение за игровите минути на уругваеца, от което ще се възползва друго от остриетата на Барселона – Пако Алкасер.

Според каталунското издание „Спорт“ Суарес и Енрике са сключили пакта, за да се избегне пренасищането на 29-годишния играч, както се получи в края на миналия сезон. Затова Енрике е обърнал внимание на голаджията, че трябва да дозира внимателно натоварванията си. Суарес се е съобразил с казаното от треньора, още повече, че за Уругвай изигра два напрегнати мача срещу Венецуела и Колумбия в световните квалификации от зона „Южна Америка“.

По тази причина днес Суарес ще почива срещу Депортиво Ла Коруня и няма да бъде сред титулярите. Неговата позиция на терена почти сигурно ще заеме Пако Алкасер, който ще играе като типична „деветка“. Естествено, при нужда Енрике си запазва правото да вкара Суарес в игра.

Лионел Меси също най-вероятно няма да бъде титуляр за домакинския мач, но е сигурно, че аржентинецът ще се появи на терена през второто полувреме.