Бившият агент на Иван Ракитич даде сериозни поводи за тревога пред Барселона, а причината беше обявеният късно снощи трансфер на Андре Гомеш. Микел Сорс пусна интересен коментар в социалната платформа „Туитър“ с многозначително послание: „Мисля, че е време да си ходим...“

Вчера Барса оповести споразумението с Валенсия за Гомеш, който трябва да подпише и да бъде представен другата седмица. Така халфовата линия на каталунците набъбна значително, като се има предвид и привличането на Денис Суарес. Така наставникът Луис Енрике разполага още с Андрес Иниеста, Серхио Бускетс, Арда Туран, Рафиня Алкантара, Серхи Сампер и Серхи Роберто.

Ракитич е основна фигура за Барса през последните две години, в които имаше важна роля за спечелените требъл и дубъл. Той бе и човекът, който се разписа срещу Ювентус в трумфалния финал на Шампионската лига през 2015 година.

По принцип трансферите на клуба не би трябвало да го карат да се чувства заплашен, но Сорс даде поводи за подобно мислене. Неговото изказване дойде като реакция на друг пост, дело на испанския журналист Маркар Лоренте. Той изброи всички полузащитници на Барса и изказа мнение, че очевидно някой измежду тях трябва да напусне отбора.