Волфсбург спечели измъчено дербито на средняците с Аугсбург от 7-ия кръг на Бундеслигата. "Вълците" надделяха с 1:0 у дома и така дори, поне временно, се изкачиха в зона Лига Европа за следващия сезон. 

В герой за отбора си се превърна бразилецът Налдо. Той огорчи противника за единственото попадение в двубоя в 58-та минута и донесе така важните три точки за тима си от този сблъсък. 

Преди почивката положенията пред двете врати бяха твърде малко. Играчите на Аугсбург могат да съжаляват, че не поведоха, тъй като в рамките на една минута между 29-та и 30-та първо Раул Бобадия, а после и Халил Алтънтоп пропуснаха да отбележат. 

Тобиас Вернер пропусна трети златен шанс за гостите в 56-та минута и само две по-късно бяха наказани за аристократичността при завършващия удар. Налдо в типичния си стил с мощен удар опъна мрежата на Аугсбург за 1:0. 

До края възможностите пред двете врати не бяха особено много, като Алтънтоп пропусна да изравни за Аугсбург, а Луис Густаво не успя да направи преднината на тима си по-убедителна и така двубоят завърши само с един гол. 

Това позволи на Волфсбург да се изкачи до шестата позиция с 11 точки. Аугсбург е с три позиции по-надолу в подреждането и с две точки по-малко.