Испанският треньор на Байерн (Мюнхен) Хосеп Гуардиола заяви, че ще дискутира евентуалното удължаване на договора си през зимната пауза на първенството на Германия. Това съобщи днес изпълнителният директор на клуба Карл-Хайнц Румениге.

Гуардиола, който има 14 трофея за четири години в Барселона, пристигна в Мюнхен през 2013-а година, а сегашното му споразумение изтича през юни 2016-а. За момента с баварците той има две титли и една Купа на Германия.

И през този сезон отборът е основен фаворит за титлата, а ако я спечели, ще постави рекорд в Бундеслигата с четири шампионски салатиери подред. Отборът постигна и още един рекорд- 10 поредни победи от началото на сезона.

"Аз съм спокоен за това, имаме си треньор. Ние сме се разбрали да говорим по въпроса след края на половината от сезона, което е другия месец. Ше има дискусии и ние ще обявим резултата от тях, какъвто и да е той, каза Румениге след победата с 4:0 над Щутгарт днес.

Спекулациите за бъдещето на Гуардиола се подхранват от доста време, а самият факт, че за преговори все още не се говори, подсилват несигурността. Няколко медии вече тиражираха информацията, че Гуардиола е обект на интерес от страна на английски клубове./БТА