Бъдещето на Пеп Гуардиола продължава да бъде една от най-горещите теми в европейския футбол, а близък до испанеца журналист внесе нови подробности около плановете на специалиста, които според него са свързани с настоящия му отбор - Байерн Мюнхен.

След ремито 0:0 в петък срещу Айнтрахт Франкфурт, Гуардиола замина за Барселона, където е посетил своя футболен учител Йохан Кройф, който наскоро бе диагностициран с рак на белия дроб.

Изглежда в тези дни Гуардиола се е срещнал и с журналиста от каталунския вестник "Спорт" Касановас, който разкри в своята колонка, че Пеп ще удължи договора си с баварците с още 2 години.

"Гуардиола се приспособи перфектно към живота в Мюнхен. Той е спокоен и много щастлив. Семейството му има същото чувство като него", пише Касановас. "Той наистина има много предложения, но не им е обръщал особено внимание."

Гуардиола продължава да има мечта да тренира отбор в Премиършип, но е отложил нейното изпълнение за по-късен етап от треньорската си кариера. Възможно е удължаването на договора му да бъде обявено официално още на 27 ноември, когато е годишното събрание на акционерите на Байерн.