Мнозина се питат каква е рецептата тоталният хегемон в Германия Байерн Мюнхен да бъде спрян. И Нури Шахин - играч на най-близкия конкурент на баварците Борусия Дортмунд - даде своето виждане как може да се случи подобно нещо. 

Според него, с инвестиция от около половин милиард евро може да се изгради достатъчно силен тим, който да се съревновава с гранда от Мюнхен. Но подобно нещо засега не се задава на хоризонта. 

"Много хора, включително и Жозе Моуриньо, са на мнение, че Бундеслигата е много скучна заради тоталната хегемония на Байерн. Но аз им казвам, че не са прави, защото лигата е много силна и отборите са с изравнени сили."

"Е, разбира се, Байерн е над другите. Ако ми дадете 500 млн. евро мога да изградя достатъчно силен отбор, който да се съревновава с баварците. Точно затова някои от звездите тук избират да ходят в Англия", сподели Шахин. 

Байерн спечели три поредни титли в Германия и сега се е устремил към четвърта. Баварците газят с такава лекота, че към момента не се вижда кой може да спре хегемонията им в Бундеслигата.