Един от играчите с най-много мачове в историята на германския национален отбор сложи край на кариерата си за Бундестима. Става въпрос за Лукас Подолски, който днес обяви официално оттеглянето си от гарнитурата на световните шампиони. 

Той написа дълго и затрогващо послание към феновете на националния тим, в което обясни причините за решението си. В основата на всичко е желанието му да прекарва повече време със семейството си. 

"Новият сезон започва, а международната пауза чука на вратата. Затова реших докато е време да обявя на селекционера, че няма да играя повече за Германия. Сега искам да се фокусирам върху други неща и най-вече върху семейството си, които съм сигурен, че няма да имат нищо против да прекарваме повече време заедно."

"Това "Сбогом!" е много емоционално за мен, горд съм от нещата, които постигнах с този отбор. Нищо не може да замени радостта и страхотните чувства, които изпитвах през годините. бях едно двегодишно полско момче, което дойде в Германия само с една футболна топка и станах световен шампион. Това е повече, отколкото можех дори да си представя", написа Подолски. 

Той се отказва след 129 мача и 48 гола за Германия. Това го прави трети в ранглистата за най-много изиграни мачове за Буднестима, както и един от играчите с най-много голове за Маншафта, като и там е на трета позиция. Преди него от националния отбор се отказа и капитанът Бастиан Швайнщайгер.