Борусия Мьонхенгладбах не успя да запази дистанцията си от лидера Байерн, след като завърши наравно у дома срещу Майнц. Мачът на "Борусия парк" приключи 1:1 и домакините не само изостанаха от първото място на четири точки, но и изгубиха втората позиция. 

За гостите за пореден път в групата не попадна българският национал Тодор Неделев. Но и в негово отсъствие отборът му докопа важна точка и удължи на три серията си от мачове с хиксове. 

Иначе мачът започна страхотно за играчите на Борусия. Те поведоха още в 15-та минута чрез Макс Крузе, който изстреля истински снаряд, който се оказа неспасяем за вратаря на противника и резултатът беше открит. 

Радостта на мьонхенгладбахци трая обаче твърде кратко. Само 15 минути по-късно Юлиян Корб от техния състав игра с ръка в наказателното поле и беше дадена дузпа. Наказателният удар беше реализиран от Йонас Хофман и резултатът беше изравнен. 

До края на мача домакините имаха повече шансове да се разпишат, но Андре Хан и Рафаел не бяха концентрирани пред гола и не успяха да се разпишат, с което сигурно щяха да донесат трите точки на тима си. 

Така Борусия Мьонхенгладбах вече е на трето място в класирането с 13 точки. Майнц пък продължава да е без загуба след седем кръга и с 11 точки е на седмата позиция в подреждането.