С гол в допълнителното време Хановер се спаси от поражение при гостуването си на Фрайбург в 17-я кръг на Бундеслигата. Двата тима завършиха при резултат 2:2, като домакините от Фрайбург не успяха да задържат преднината си от два гола и допуснаха попадение в третата минута на продължението.

Със спечелената само точка Фрайбург, който вече пет мача няма победа, остана последен във временното класиране в Германия с 15 точки, колкото има и вицешампионът Борусия Дортмунд, който е на предпоследна позиция.

Тимът на Хановер пък заема осмото място във временното подреждане с 24 точки, на две от седмия Хофенхайм.

Двата тима изиграха равностоен мач, в който домакините поведоха в края на първото полувреме, когато Майк Франц реализира за 1:0 след асистенция на Кристиан Гюнтер. Франц вкара от близко разстояние в 45-ата минута. Преди това стражът на Фрайбург Роман Бюрки бе отразил удар на Хоселу в 15-ата минута, а десетина по-късно Джими Бриан стреля с глава, но уцели лявата греда.

Над 23 хиляди зрители на стадиона на Фрайбург трябваше да почакат до последните десет минута, като в 81-ата минута Марк-Оливер Кемпф направи резултата 2:0 след като засече топката добре, след корнер, но радостта на домакините трая само две минути. В 83-ата Леонардо Битенкурт намали за 1:2, след като оползотвори пас от Ларс Стиндъл.

Драмата стана пълна в продължението, когато в третата минута на добавеното време роденият в Германия испанец Хоселу отне победата на Фрайбург и донесе точката за Хановер с гол за крайното 2:2.