Кьолн и РБ Лайпциг не успяха да излъчат победител помежду си като мачът им, последен от 5-ия кръг на Бундеслигата, завърши при резултат 1:1.

Двубоят бе сблъсък между два от отлично представящите се отбори от началото на сезона като след постигнатото равенства двата тима останаха единствените заедно с Байерн Мюнхен и Хофенхайм, които все още нямат загуба в първенството.

Всичко най-интересно на „Райн-Енерги Щадион“ се случи в първия половин час на двубоя, в който паднаха и двата гола.

Новакът в немския елит откри резултата в 5-ата минута, когато Марсел Сабитцер демонстрира отличен поглед върху играта и намери Оливер Бурк, който показа хладнокръвие в наказателното поле и прати топката в долния десен ъгъл.

Малко след това гол на Антони Модест от Кьолн не бе зачетен заради засада. Домакините все пак изравниха в 25-ата минута, когато Константин Рауш асистира за Юя Осако, който преодоля Петер Гулаши с отличен изстрел в долния ляв ъгъл. До края на двубоя играта бе равностойна, но без особени положения пред двете врати.

В класирането Кьолн е на трето място с 11 точки, на една зад втория Борусия Дортмунд. Лайпциг е на седма позиция с 9 точки.